Mysteerinen bermudan kolmio

Mysteerinen bermudan kolmio

Bermudan kolmio on jo vuosikymmeniä ihmetyttänyt kolmion muotoinen merialue Atlantilla, jonka kärkipisteinä toimivat keskellä vesistöä sijaitseva Bermuda, Puerto Rico ja Miami. Alue on tunnettu vilkkaasta laiva- ja lentoliikenteestään, mutta sinne on myös hukkunut useampia jättilaivoja ja lentokoneita ilman jäljen jälkeäkään. Ottaen huomioon esimerkiksi vuonna 2014 hukkuneen Malaysian Airlinesin MH370-lennon käytössä olleen matkustajakoneen koon, on aivan uskomatonta, että niinkin suuri kulkuväline voi kadota kuin tuhka tuuleen. Vaikka Bermudan kolmio on puhuttanut jo peräti 1950-luvulta lähtien, läheskään kaikkia sen nielemiä aluksia ei ole vieläkään löydetty ja moni alueella tapahtunut katoaminen on yhä ratkaisematta. Bermudan kolmion tekee vielä mystisemmäksi se, että alueella tapahtuu yllättävä määrä onnettomuuksia ilman sen suurempaa selitystä. Laivat ja lentokoneet eivät vain katoa tällä alueella, vaan useasti tiedetään tapahtuneen lähes järjenvastaisia tapahtumia. Esimerkiksi laiva saattaa hajota törmättyään johonkin, mitä ei ole ollenkaan näkynyt kenenkään tutkassa ja mistä ei myöskään ole mitään jälkeä laivan upottua. Matkustajia, eli vainajia, ei välttämättä ilmesty koskaan, eikä aina löydetä edes aluksen osia. Tässä kohtaa olisi helppo todeta, että alueella tapahtuvat ‘hurjat mysteerit’ ovat vilkkaan mielikuvituksen höpöhöpöä ja kaikella on selityksensä, kunhan se jossain kohtaa ilmenee. Kuitenkin pelottavaksi nousee se, että alueella todistetusti tapahtuu hyvinkin paljon rikoksia. Muun muassa merirosvot ovat toimineet alueella jo satoja vuosia. Toki Bermudan kolmion läpi kulkee myös monet seikkailijat sekä tutkimusmatkailijat aina Kristoffer Kolumbuksesta lähtien. Epätodennäköisempää on huhut alueella liikkuvista merihirviöistä. Myös alueella sijaitsevilta saarilta kerrotaan kuuluvan erikoisia ääniä, jonka johdosta monet ovat päätelleet saarten olevan kirottuja.

Kysymyksiä herättävät tapaukset

Bermudan kolmiosta tekee salaperäisen ja pelottavan lähinnä siellä kadonneen laiva- ja lentoliikenteen määrästä. Muutama tapaus samalla alueella on ymmärrettävää, mutta kun tapauksia on kymmeniä ellei satoja ihminen herkästi alkaa jo ihmettelemään, mistä ihmeestä on kyse. Eri tapauksia löytyy netin täydeltä käyttämällä hakukonetta, mutta tässä muutamia ihmeellisimpiä keissejä. Lento 19 on yksi kuuluisimpia ajatuksia herättäneistä tapauksista. Toisen maailmansodan päädyttyä, vuonna 1945, viisi ilmavoimien torpedokonetta lähti harjoituslennolle. Kaikki viisi konetta katosi Bermudan kolmion alueella, kuin myös niitä etsimään lähtenyt pelastuskone. Yksikään koneista ei lähettänyt hätäsignaalia, eikä niistä ole koskaan löytynyt yhtikäs mitään jälkeä tai edes osia. Jälkeenpäin lähetetty pelastuskone räjähti keskellä Bermudan kolmiota ilman selitystä, siitä tosin löytyi niin osia kuin bensiiniä merestä. Tapahtumaa ei ole koskaan pystytty selittämään täysin aukottomasti.

Tutkijoiden selitys

Tutkijat ovat panostaneet Bermudan kolmion sisällä tapahtuviin mysteerisiin onnettomuuksiin ja katoamisiin. Kansa on monipuolisesti esittänyt erilaisia teorioita liittyen merialueeseen – avaruusalukset kaappaavat laivoja, merihirviöt syövät lentokoneita ja/tai liikenne joutuu toiseen ulottavuuteen. Tutkijat puolestaan uskovat luonnollisten (sää)ilmiöiden selittävän suurimman osan Bermudan kolmiossa kadonneiden tapauksista. Uskottavin teoria on se, että muun muassa Golfvirran aiheuttamat alueella tapahtuvat rajut sääilmiöt saavat aikaan onnettomuuksia. Esimerkiksi hyökyaaltoja on havaittu alueella, jotka saattavat yllättää laiva- ja lentoliikenteen. Hyökyaallot voivat olla jopa 20 metrin korkuisia, ikään kuin nielasten kokonaisia aluksia. Myös monet hurrikaanit kulkevat Bermudan kolmion läpi. Meren pohjasta nousevia kaasupurkauksia ja salamointia on myös käytetty selityksenä useampiin alueella sattuneisiin onnettomuuksiin. Lisäksi laivojen ja lentokoneiden kuljettajat luonnollisesti tekevät inhimillisiä virheitä. Näin ollen, tutkijat ovat kertoneet, että Bermudan kolmiolla ei oikeastaan tapahdu sen enempää vahinkoja kuin muuallakaan, vaan alue on noussut tietynlaiseksi populaarikulttuurin mysteeri-ilmiöksi ja jokainen katoaminen lisää vain bensaa myllyyn.